AVOKADO


 AVOKADO


Avokado,yüksek enerji içeriği,yağ ve proteinin yanında A, E, B vitaminlerini ve potasyumu da içerisinde barındırır. Avokadonun içerisinde bulunan potasyum, sodyumun dengelenmesinde önem taşır ve de böylelikle hipertansiyonu engellemeye çalışır.Aynı zamanda kalsiyum, demir, magnezyum, bakır, manganez, fosfor, çinko da içerir. Avokadodaki beta-sitosterol sağlıklı kolestrol düzeyinin korunmasına yardımcı olur. 

Avokado bağırsaklar için de rahatlatıcı ve sindirim aktivitelerini düzenleyicidir.İçerisindeki lifler sistemsel sağlığı korumayı sağlar, glisemik indeksleri düşük olduğundan uzun süre tokluk sağlar, bağırsaklarımızda bulunan bakteriler için besin kaynağı olan probiyotik görevi görürler. Lifler midenin boşalmasını geciktirdiğinden tok kalmayı da sağlayarak kilo vermeye de yardımcı olurlar.

Avokadoda bulunan karotenoidler göz sağlığının korunmasında ve hastalıklarının önlenmesinde büyük önem taşır.

Avokadonun en önemli özelliğinden birisi ise anti-inflamatuar özelliğidir.Yani vücuttaki inflamasyonu (yangıyı)önlemeye,azaltmaya yardımcı olur.

Yapılan çalışmalarda avokadonun ağız,deri,prostat kanserinde metastazı önleyerek bu kanser hücrelerini apoptoza götürdüğü yer almaktadır.

Aynı zamanda bu değerli yağ kaynağının cilde, bulantıya, K vitamini eksikliğine, rahime, böbrek ve karaciğere iyi geldiğide veriler arasıdadır.




Yorum Gönder

0 Yorumlar