DOĞADA HAYATTA KALMA REHBERİ-1

Yerleşik hayata geçtikten sonra insan ile doğanın savaşında insanınn üstünlüğü artmaya başladı. Ama yinede bir kaza veya başka bir şekilde doğa size karşı üstün duruma gelebilir. Bende bu yazımda böyle bir durumda kalırsanız hayatta kalmanız için bir kaç tüyo hazırlarım.

1-Su ihtiyacı:
Bir insan su olmadan en fazla 3-4 gün yaşayabilir. Bunun için ilk önceliğiniz su bulmak olmalı. Su elde etmek için akarsular gibi hareketli kaynakları tercih etmelisiniz durgun sular çeşitli bakteriler içeriyor olabilir. Eğer durgun bir su bulursanız ve içmeniz gerekirse suyu arıtmak için aşağıdaki gibi bir düzenek hazırlayabilirsiniz. Bir kıyafetin kollarından birini bağlayıp içine ikinci resimdeki materyalleri koyarak suyu arıtabilirsiniz.
Resim 1
Resim 2
2-Ateş yakmak:
Ateş yakmak doğada su bulmaktan sonra en önemli unsurdur. Ateş yakmak için eğer yanınızda çakmak,kibrit,magnezyum çubuğu gibi malzemeler yoksa aşağıdaki yay sistemini yapabilirsiniz ama bu yöntemle ilk seferde ateş yakmak çok zordur. 
Bu yazımda sadece birkaç yöntemden bahsettim yakın zamanda devamı niteliğinde diğer yöntemleri de paylaşacağım. Bu yöntemler barınak yapma, uemek bulma gibi konularıda kapsayacak.

Yorum Gönder

1 Yorumlar